Portada  |  Opinió  |  Agenda  |  Quí som  |   Executiva  |   On som  |  Enllaços  |   JEN - Palma    
Videos Jen/PSM

Els JEN-PSM en contra del tancament de RTV Mallorca
 
Lluís Enric Apesteguia PP-PSOE: ofensiva contra l’autogovern i contra els drets socials
veure totes

Notícies
Opinió
Obra Cultural Balear
GOB
SEPC
STEI-Intersindical de les Illes Balears
EFAY (Aliança Lliure Europea Jove)
Joves de Mallorca per la Llengua


www.flickr.com
Elementos de JEN_PSM Ir a la galería de JEN_PSM

Opinió. 22/01/2011

'Una victòria de l'urbanisme transparent'

Article d'opinió del Secretari General dels JEN-PSM, Lluís Enric Apesteguia sobre la recent eliminació de les ARTs.

Aquesta setmana hem pogut celebrar l'eliminació de les ARTs, emblema de la política urbanística d'UM al Consell de Mallorca la passada legislatura. Les ARTs (Àrees de Reconversió Territorial, tot i que bé podrien ser les sigles d'Ara Robarem Tothora) eren un instrument inclòs en el Pla Territorial de Mallorca que permetia passar edificis d'una zona a una altra, amb la particularitat de que pel camí els metres quadrats es multiplicaven. La zona receptora era triada arbitràriament, en una mena de loteria urbanística. I vet aquí el creixement urbanístic; i vet aquí el negoci.


El pare de la criatura fou Bartomeu Vicens, llavors conseller de Territori del Consell, actualment a la presó per corrupció; Maria Antònia Munar presidí el ple en què s'aprovà amb els vots de PP i UM. Amb tan noble genealogia, la sospita hi va caure tot d'una a sobre.


El PSM hi votàrem en contra i el 2007 vàrem condicionar l'entrada del Bloc al govern insular a què s'eliminassin les ARTs del PTM. Això va provocar tensions amb UM, lligada als interessos de sempre, fins al punt que els regionalistes varen abandonar el govern; el PSOE hi va córrer darrere i a la Fira de la Llampuga els va prometre mantenir les ARTs si tornaven i els asseguraven un final de legislatura tranquil. En un dels moments de major dignitat política del Bloc, ens vàrem negar a acceptar el Pacte de la Llampuga. Vàrem posar peu fiter, i ara en celebram els resultats.


El PP i el PSOE se'ns sumen per a eliminar una mesura que només propiciava major consum del territori i possibilitat de corrupció. Benvinguts siguin. UM segueix defensant les ARTs. Hi ha coses que no canvien, encara que es canviï un logo. Demà tocarà lluitar de nou; avui, però, brindem per les 650 Ha de nou creixement que mai es desenvoluparan i que se sumen a les 16.000 Ha que el PSM ha protegit des del Govern i el Consell.


Lluís Enric Apesteguia

Secretari General dels JEN-PSM


      

 

<<Novembre 2019>>
Di Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

 

JEN - Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM - Reservats tots els drets.                  Desenvolupat per: