Portada  |  Opinió  |  Agenda  |  Quí som  |   Executiva  |   On som  |  Enllaços  |   JEN - Palma    
Videos Jen/PSM

Els JEN-PSM en contra del tancament de RTV Mallorca
 
Lluís Enric Apesteguia PP-PSOE: ofensiva contra l’autogovern i contra els drets socials
veure totes

Notícies
Opinió
Obra Cultural Balear
GOB
SEPC
STEI-Intersindical de les Illes Balears
EFAY (Aliança Lliure Europea Jove)
Joves de Mallorca per la Llengua


www.flickr.com
Elementos de JEN_PSM Ir a la galería de JEN_PSM

Noticies. 20/04/2015

Els JEN-PSM porten les prospeccions petrolíferes al Parlament Europeu

L’assemblea general de l’Aliança Lliure Europea Jove (EFAy) ha aprovat per unanimitat la proposta dels Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM per tal que els eurodiputats del grup Verds-EFA presentin iniciatives al Parlament Europeu per aturar les prospeccions en aigües del Mediterrani.

L’assemblea general ordinària de l’Aliança Lliure Europea Jove (EFAy), celebrada aquest cap de setmana a Bautzen/Budysin (Alemanya), ha aprovat per unanimitat la proposta dels Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM referent a les prospeccions petrolíferes en aigües del Mediterrani. La moció aprovada demana als eurodiputats del grup parlamentari Verds-EFA a presentar iniciatives al Parlament Europeu per tal d’aturar les prospeccions en aigües de les Balears, al mateix temps que insta al Govern d’Espanya a suspendre qualsevol llicència concedida per a la prospecció d’hidrocarburs a les Illes Balears.

 

El representat dels JEN-PSM a l’assemblea d’EFAy, Àlex Moll, ha manifestat que “si PP i PSOE no fan res per aturar les prospeccions a les nostres illes, els JEN-PSM ens preocupam pel nostre patrimoni natural i portem les prospeccions al Parlament Europeu”, en relació a la moció aprovada.

 

En aquest mateix sentit, el Secretari General dels Joves del PSM-Entesa, Albert Abad, ha criticat l’actitud tan del PP com del PSOE ja que, segon ha dit, “s’han passat la pilota l’un a l’altre i no han fet res per solucionar aquest greu problema, sinó tot el contrari, ja que han canviat el seu discurs en funció de qui ha governat a Madrid”.

 

A continuació vos adjuntam el text de la moció aprovada:

 

L’anunci de la realització de prospeccions d’hidrocarburs en les aigües del Mediterrani properes a les Balears ha provocat una reacció unànime de rebuig a totes les illes de l’arxipèlag. Així, tant el sector privat, com la societat civil, grups científics, les organitzacions de defensa del medi ambient i els distints partits polítics s’han manifestat en contra d’aquestes prospeccions atès el perill que representen tant per als ecosistemes de Balears com per a la salut dels seus habitant i per a l’economia de les illes.

  

Tenint en compte aquest consens generalitzat, els Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM (JEN-PSM), proposa a l’Assemblea General d’EFAy els següents acords:

 

1.- L’Assemblea General d’EFAy es solidaritza els JEN-PSM en el seu rebuig a les prospeccions d’hidrocarburs previstes a les Illes Balears.

 

2. L’Assemblea General d’EFAy rebutja la realització de qualsevol tipus de prospecció d’hidrocarburs en el territori marítim o terrestre de les Illes Balears.

 

3.- L’Assemblea General d’EFAy insta al Govern d’Espanya a suspendre qualsevol llicència concedida per a la prospecció d’hidrocarburs a les Illes Balears i a que rebutgi qualsevol sol·licitud de prospeccions que encara no s’hagi resolt.

 

4.- L’Assemblea General d’EFAy demana als eurodiputats de l’Aliança Lliure Europea (ALE-EFA) que transmetin al Parlament Europeu, al Consell Europeu i la Comissió Europea el seu rebuig a les prospeccions d’hidrocarburs a Mallorca i la resta de les Illes Balears.


      

 

<<Desembre 2019>>
Di Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

 

JEN - Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM - Reservats tots els drets.                  Desenvolupat per: