Portada  |  Opinió  |  Agenda  |  Quí som  |   Executiva  |   On som  |  Enllaços  |   JEN - Palma    
Videos Jen/PSM

Els JEN-PSM en contra del tancament de RTV Mallorca
 
Lluís Enric Apesteguia PP-PSOE: ofensiva contra l’autogovern i contra els drets socials
veure totes

Notícies
Opinió
Obra Cultural Balear
GOB
SEPC
STEI-Intersindical de les Illes Balears
EFAY (Aliança Lliure Europea Jove)
Joves de Mallorca per la Llengua


www.flickr.com
Elementos de JEN_PSM Ir a la galería de JEN_PSM

Noticies. 06/02/2014

ELS JEN-PSM DIU NO A LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA

Els joves nacionalistes reivindiquen l’eradicació d’aquesta pràctica.

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la mutilació genital femenina, avui dijous 6 de febrer, els Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM) manifesten el seu rebuig cap a aquesta pràctica aberrant.

 

La mutilació genital femenina consisteix en l’extirpació total o parcial dels genitals femenins. Aquesta pràctica, estesa a 28 països d’Àfrica a més de països d’Àsia, incompleix la Declaració dels Drets Humans i, segons la Organització Mundial de la Salut (OMS), provoca mal físic i psicològic, i també augmenta el risc de contreure infeccions i  el VIH/SIDA.

 

La mutilació genital de la dona es practica generalment a les nines de 4 a 14 anys, encara que també a nines de poca edat, a dones a punt de contraure matrimoni i, de vegades, a dones durant el seu primer embaràs o després del part.

 

A més, la mutilació genital femenina provoca que la dona no senti plaer al tenir relacions sexuals. Aquestes dones només poden concebre la sexualitat d’una manera determinada: tenir fills i complaure al seu marit. Fet que fa que sigui una humiliació per a la dona ja que no pot gaudir d’una vida sexual plena i és un símbol masclista de la societat patriarcal.

 

Els JEN-PSM consideren que aquesta pràctica és aberrant i inacceptable, una violació dels drets humans de nines i dones, constitueix una forma extrema de discriminació a la dona i ha d’estar totalment prohibida arreu del món.

 

Segons UNICEF, la mutilació genital femenina es practica a 2 milions de nines a l’any i actualment hi ha 140 milions de nines i dones al món afectades per aquesta pràctica. El 85% de les mutilacions es realitzen a Àfrica i a països com, per exemple, Somàlia, on la mutilació genital femenina es practica al 98% de les dones.


      

 

<<Novembre 2019>>
Di Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

 

JEN - Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM - Reservats tots els drets.                  Desenvolupat per: