Portada  |  Opinió  |  Agenda  |  Quí som  |   Executiva  |   On som  |  Enllaços  |   JEN - Palma    
Videos Jen/PSM

Els JEN-PSM en contra del tancament de RTV Mallorca
 
Lluís Enric Apesteguia PP-PSOE: ofensiva contra l’autogovern i contra els drets socials
veure totes

Notícies
Opinió
Obra Cultural Balear
GOB
SEPC
STEI-Intersindical de les Illes Balears
EFAY (Aliança Lliure Europea Jove)
Joves de Mallorca per la Llengua


www.flickr.com
Elementos de JEN_PSM Ir a la galería de JEN_PSM

Noticies. 26/11/2013

JEN-PSM PRESENTARÀ PROPOSTES A LES INSTITUCIONS PER FOMENTAR L'EMANCIPACIÓ JUVENIL

Els Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM es mostren molt preocupats perquè només un 32,5% dels joves aconsegueix emancipar-se a les Balears. Segons el darrer informe de l’Observatori d’Emancipació del Consejo de la juventud de Espanya, la principal causa és l’augment exponencial de la precarietat laboral entre els i les joves.

Els joves independentistes presentaran diferents propostes a les institucions a través dels representants joves a diferents municipis i dels representants electes de la coalició MÉS per fomentar l’ocupació juvenil com a primera eina per poder aconseguir l’emancipació. Així mateix també es presentaran propostes per fomentar l’accés dels joves al primer habitatge, potenciant els HPO, Habitatges de Protecció Oficial. 

 

Segons l’informe de l’Observatori d’Emancipació, tan sols un 32,5% dels joves aconsegueix emancipar-se a les Illes Balears. Els i les JEN-PSM acusen el govern de l’Estat de ser responsables de les dificultats que els joves tenen per emancipar-se, ja que amb la Reforma Laboral augmenta la precarietat laboral. Això perquè segons evidencia aquest mateix informe, més de la meitat dels joves amb contractes temporals tenen contractes de menys d’un any de durada. Les dades del segon trimestre de 2013 mostren que el 91,2% dels contractes fets a menors de 30 anys han estat de caràcter temporal.

 

Àlex Moll, recentment nomenat Secretari General dels JEN-PSM, afirma que “la precarietat laboral i els contractes temporals són les causes més evidents i directes que impedeixen l’emancipació dels joves”. Moll afegeix que els i les regidores joves i representants de la coalició MÉS a les diferents institucions defensaran la proposta d’avançar en polítiques actives d’ocupació digna per als i les joves de les Illes, així com el foment i la promoció d’habitatges amb lloguers accessibles. 

 

Us adjuntam l’informe mencionat. 

 

Per a més informació (Àlex Moll: 669 754 143)


Documents

Informe sobre emancipació juvenil (574 KB)      

 

<<Novembre 2019>>
Di Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

 

JEN - Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM - Reservats tots els drets.                  Desenvolupat per: